12 April 2013

Selamat Tinggal Terengganu


Assalamualaikum..

Selepas seminggu habis exam. Setelah puas meronda, berjalan, bermesra dengan teman-teman rapat, kawan sekelas dan housemates. Kejap je rasa tiga tahun, dah sampai masa untuk meninggalkan semua. Pulang bersama kenangan terindah, suka duka dan memori.

Kawan-kawan lain dah lama balik. Mimie nak jadi yang terakhir mungkin. Biarlah ditinggalkan, tak sanggup nak tinggalkan mereka. Dari habis last paper, boleh dikatakan menangis hari-hari. Bercakap pun air mata bergenang, ketawa pun jadi nangis last-last apatah lagi dok sorang-sorang. Mudahnya air mata menitis. Peritnya mata masih terasa, apatah lagi peritnya perpisahan.

Hampir tiga tahun di Terengganu. Payahnya rasa nak tinggal walaupun dulu tak suka dapat sambung kat sini. Yela, Apa ada dekat sini ? Mall pun harapkan Mydin Mall je. Tak remaja kan. Tapi hakikatnya Mimie fall in love dekat pantai-pantai dekat sini.

Tapi di Chendering, Terengganu nie lah Mimie jumpa dan ada sahabat yang ohsem, sahabat yang sangat  protective, caring. Bergaduh, masam muka macam dah biasa tapi itu la yang menjadi kenangan *nanges*.Kawan sekelas mungkin ada yang annoying, tapi itulah yang mengundang ketawa. Coursemates yang bermacam ragam tapi mereka la yang menceriakan falkuti.


Ah ! Semuanya dah jadi kenangan. Kepada warga UiTM Chendering, Kuala Terengganu yang mengenali saya/aku/Mimie menyusun sepuluh jari memohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Especially penduduk Bukit Bayas ( Din, Abduh, Iwan, Afiq, Pjie, Mirul, Amin, Zahidi ), roommates and ex-roommates ( Eda, Melyn, Tihah, Mira, Kak Nor, Pija, Lin ) and housemates (Tiey, Husni, Shida, Kak Ika, Kak Hani, Kak Nor, Ana, Fina, Wani, Puteri, Fizah, Mizah). Terima kasih sudi jadi kawan dan teman saya.

Doa perpisahan. Kenang daku dalam doamu, sahabatku.


11 comments:

pjie said...

mie...
sedeyhla wat post gni
ak hok ok doh ni pon jd trigt kngn smula
adeihhhhh

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Izara4eva™ said...

ololo. sadisnya post dia.

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Ain Dzaya said...

sedihnya entri gini..sebab tu ain tak buat entri gin..sobs

Ain Dzaya said...

sedihnya entri gini..sebab tu ain tak buat entri gin..sobs

Anonymous said...

Aku yg laki pun nangis bla smpai masa cmni....

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/