21 December 2012

Short Update. Happy Holiday =,=


Assalamualaikum..

Yeayyy ! Cuti dah pun bermula. Tak sabar-sabar nak suruh pak cik bas pecut laju laju. Hehe Bahaya ! bahaya !

To all diploma's students, happy holiday yoo. Have a great holiday dearest. Take care and have a safe journey =D


pssssstt : cuti-cuti nie, mesti rindu geng kat sini. 9 hari tau xleh jumpa.. sob3




20 December 2012

Kenapa ? Help Me Please.


Assalamualaikum.


Kenapa dashboard Mimie jadi macam nie ? Mimie tak follow mana-mana blog dia cakap, dia tak tahu ke yang Mimie follow beriban blog oke. Dah lama Mimie tak BW sebab dah lama jadi macam nie. Dulu, kalau refresh keluar la jugak sikit, sekarang tak keluar langsung.

Ada sape tahu kenapa dan boleh tolong tak ? Hmmmm. Sedih la.

15 December 2012

Congratulations Kak Maria Elena


Assalamualaikum..

Kepak kepak kepung. Kak maghia kita dah kahwin la. So sweet je mereka.
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat yer kakak comel.


14 December 2012

Upin dan Ipin dan Kami


Assalamualaikum..

Hah ! Nie la upin dan ipin. Pok kepala sape yang tak kenal. Upin dan ipin lagi famous dari taylor swift ok. Haha. Tipu !

Hai ! Saya Ain. Bila tengok upin dan ipin, orang panggil tarak layan oke.

Hai ! Saya Mia. Saya tido bertemankan Ipin. Upin Kak Ain yang punyer. 

Kami buddyz ! Kami tak akan terpisah. Kami geng macam Upin dan Ipin. *Sorry, kita (Ain) seksi . Hehe






13 December 2012

Bosan =,=


Assalamualaikum..


Bosan..bosan..bosan [baca sambil nyanyi untuk hilangkan bosan] .. Today, we suppose have two class but all are canceled *bajet rajin pergi kelas ok* . Tapi kan, kalau ada kelas pun tak best sebab ada suasana tak best kat situ. Huhu LoL .



Lagi BOSAN...... Balik rumah sewa tak tahu nak buat apa. Nak tengok tv tak de citer best, nak tengok movie tak de mood nak layan la pulak. So, online je la. Main bukak tutup blog, twitter, facebook, youtube. Update blog sepukul, blogwalking sepukul, solat, makan nasi, tido la jawabnya. 

Twinkle twinkle little star, how i wonder what you are. Blaablaablaa.. Krohhhh *tido . Jeng !





10 December 2012

Mencintai Tak Semestinya Memiliki


Assalamualaikum.

"Jika anda sudah tidak dapat menghargai cinta tandanya nilai kemanusiaan anda sudah terhakis"

Kita sebagai manusia selalu dan mudah terjerat dengan perasaan suka, cinta, kasih dan sayang. Semuanya bermula dengan perasaan suka sebab bila kita dah mula suka dengan seseorang, kita akan melayan perasaan dari satu peringkat ke peringkat lain iaitu kita mula mencintai orang itu.

Mencintai itu tak salah sebab kita nie manusia biasa je, kita diciptakan dengan adanya perasaan dalam diri kita. Oke, apa yang Mimie taip nie sedikitnya adalah dari perasaan dan pengalaman Mimie sendiri. Yup ! I used to love somebody and i didn't show it and i don't want everybody to know about it. Mimie hanya mampu berdoa, kalau ada jodoh ada la dia di sisi Mimie.

That's why I didn't put high expectation for him to love me. Last experiences makes me little more mature.

Cinta tak boleh dipaksa. Bukan kerana cinta kita bersama.. Bukan kerana sayang kita ada.. Tapi kerana jodoh itu telah tiba.. Cinta dan sayang pasti seiring dengannya
We're free ! Ikhlaskanlah hati untuk bebaskan orang yang kita cinta dan bebaskanlah hati kita untuk terima segala ketentuan dan jodoh yang ditentukan olehNya.

Insyaallah.. : ) 

p/s : Jangan tanya siapa DIA sebab Mimie tak akan JAWAB ! Sorry, Biarlah rahsia..

# Setiap gambar dari Google..


8 December 2012

Wanita Yang Mencintaimu


Assalamualaikum.

Touching tiba-tiba ..

Dah terjadi pun.. Luka kalau dah sembuh pun, parut tetap ada untuk mengenangkan rasa sakit itu.


1234 Followers :)


Assalamualaikum..

Kita nak bagitahu benda nie, followers kita kan dah 1234 orang. Cantik tak followers kita ? Kita pun kadang-kadang tak percaya tengok bilangan followers kita sebab kita rasa blog kita biasa biasa je..

Percaya tak ? percaya tak ? Followers lain, readers lain pun kita sayang jugak.. Muahmuahmuah *bighug

Ainil Fazieda la follower kita yang ke 1234 tue. Klik header blog atau  BLOG AINIL  untuk singgah.. : )

Maaf ya Ainil, Mimie printscreen header awak. Awak awak semua jom la singgah blog Ainil. Tapi kalau boys nak usha dia, tak payah la dia dah ada yang punya tu. Hehe






7 December 2012

Impian aka Dream ..


Assalamualaikum..

# Entry sedikit panjang. Tiada paksaan agar entry ini dibaca. Kunjungan kalian tersangatlah dihargai. Tq : )

Tiba tiba malam nie nak cakap pasal impian pulak. Uollss, hidup kita nie kena ada impian tau ataupun bila dah tak tercapai, namanya akan bertukar menjadi angan-angan. Orang cakap bila ada impian, masa depan lebih teratur. Kadang kadang apa yang kita khayalkan tu adalah impian. Betul ke ?

Same goes with me, impian Mimie macam-macam since dari sekolah rendah lagi dan Mimie impikan dari setiap aspek untuk dapatkan kehidupan yang lebih baik ok. Tapi tak semua impian jadi kenyataan tau, part tu kita kena redha la. Impian yang tercapai tu rezeki dan rezeki tu rahsia Allah kan ?

Masa kecil dulu, orang selalu tanya apa cita-cita kita kan? Mimie selalu jawab nak jadi doktor walaupun kawan-kawan Mimie lebih prefer nak jadi cikgu.Bila naik sekolah menengah doktor tu di spesifikkan kepada doktor haiwan bila Mimie cenderung sayangkan binatang. Faktor persekitaran mungkin. Tapi nak jadi doktor tak semudah yang disangka. Mimpi hanya tinggal mimpi, sampai sekarang Mimie tiada cita-cita yang tetap. 

Mekah. Semoga impian Mimie untuk jejakkan kaki ke Mekah tercapai dan boleh bawak mak abah Mimie sekali. In Shaa Allah =D

Rumah impian Mimie. Tak dapat macam nie, ala-ala macam nie pun dah ok. #Gambar rumah tu dikatakan rumah Mr.Bean. Mimie tak sure.

Audi R8. Walaupun tak pandai bawak keta, kereta idaman tetap ada dalam mimpiku. Nak kerja apa eh untuk dapatkan keta nie ? Hehe

Switzerland. Impian Mimie nak sambung belajar kat negara nie sebab Mimie rasa swiss tersangatlah cantik. Impian nak sambung belajar hanya tinggal mimpi, cuma Mimie harap dapat melawat swiss satu hari nanti.

Pulau Jeju. Semuanya akibat terpengaruh dengan drama korea. Hehe tapi siyesly, Korea tersangatlah cantik. Semoga impian Mimie nak ke sana tercapailah. : )

Impian Mimie masa awal-awal remaja dulu. Hehe berangan nak perkahwinan dalam taman. Setakat kerja tanam anggur, mimpi aje la eden nih. Hehe akad nikah tu yang penting uollss.

Dalam meniti usia, Mimie impikan keluarga yang bahagia dengan kehadiran anak-anak yang comel lagi soleh dan solehah. 

Apalah gunanya hidup kalau tiada keberkatan. Semoga keberkatan dari Allah SWT sentiasa mengiringi hidup Mimie, mak abah Mimie dan keluarga Mimie. In Shaa Allah. Aminn : )

# Semua gambar adalah bersumberkan google. 

5 December 2012

Wordless Wednesday. #Hati


Assalamualaikum..

Selalulah bersidang di mahkamah hati,
hati tidak akan pernah berdusta selagi hati tidak mati.

4 December 2012

Rindu Dia ..


Assalamualaikum..

Mia Zara

Ainnur Suffiy

Abang & Adik

Selama cuti sebulan setengah, Mimie spend time dengan mereka. Baru tiga hari berpisah dengan mereka, dah rindu sangat-sangat dengan mereka dan Mimie kena sabar lagi dua minggu nak jumpa diorang. sobsobsob



3 December 2012

Back To December

Assalamualaikum...


Hah ! Already December and 2012 will leaves us around 27 days. Time running without we realize it and because of time we are always losses. 

Ingat la Lima Perkara sebelum Lima Perkara :
SIHAT sebelum SAKIT,
MUDA sebelum TUA,
KAYA sebelum MISKIN,
LAPANG sebelum SEMPIT,
HIDUP sebelum MATI.

I want to live my life without stress and worries, I don’t need to be rich or famous, I just want to be happy.