30 September 2012

Ya Allah.. Kuatkanlah Semangat Aku !


Assalamualaikum..
I'm not ready yet to face exam tomorrow.. Ada sesuatu yang menganggu fikiran aku. Ada sesuatu yang mengusik hati kecil ku. 

“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman."
(Surah al-Imran, ayat 139)




29 September 2012

Lin Dan Dah Kahwin ?


Assalamualaikum..

Nie haaa buktinya.. Gambo kahwin depa.. Sama cantik sama padan..



28 September 2012

Exam Around The Corner..

Assalamualaikum..

Sejak blogger interface tukar baru, semangat nak update blog dah kelaut. Biasa la budak bengap, memang lambat nak reti benda baru. Haha Tapi tak pe la kena slow-slow belajar, hidup nie memang akan selalu ada benda yang baru dan we have to face it.

Oke, back to topic. Pheww !  Menaip sambil tarik nafas laju-laju, sambil kesat peluh .. Why? Why? Itu tandanya saya sedang berdebor-debor. Tau? Hee.. sendiri tanya sendiri jawab. Fyi, chewah ! All UITM Diploma student gonna sit for FINAL EXAM for this semester.


Nie muka nerbes ye.. Bukan nervous system..

After 4 months and 2 days left, I had to face u, Final Exam.. I'm not ready yet. =,=

First paper and second paper..

1/10 - ENT300
4/10 - PHY310

Forth paper..No third paper in picture.. 

11/10 - BIO310
14/10 - CHM301

Good luck to all .. Do your best my dearest ! =,=


27 September 2012

Remind mySelf

Assalamualaikum...


People can’t always read your mind, but they can definitely read your face. Make it a point to smile at others today.


18 September 2012

Follower #1111 Blog Mimie Michiko


Assalamualaikum..


Klik gambar untuk ke Blog Mieya Story Mory ... Jom pakat-pakat follow dia, Si Gadis Kidal.. =)
Thanks for be one of my followers dear.

17 September 2012

How Can I Forgot Them ??


Assalamualaikum..

Wall post from Kak Ku 


Wall post from Miera 

This the way how we spread our love and how we tied our friendship. We didn't care if someone call us lesbian and we didn't shy to touch our cheek when we meet because I LOVE THEM. They are my true friends. 

Life is too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you right and forget about the ones who don’t.


11 September 2012

Aku Suka Dia..


Assalamualaikum...

Persembahkan kekasih baru saya.. Hehe...

Semuanya gara-gara penangan TO THE BEAUTIFUL YOU.. Kih3

CHOI MINHO... <3

Mimie nie perasan je lebih. Budak gila k-pop la katakan Ayat mintak penampar.. Haha Tapi tak pe kan sekadar menghiburkan hati sendiri kan ? Sape sokong angkat kening erk.. 

Post pendek untuk tunjuk yang Mimie rajin hupdate belog.. hihi. Oke la, Got to go. Nite sayang =) 

9 September 2012

The Presentation and We Are The Presenter..


Assalamualaikum.. =)

This is our poster presentation..

We gonna present our project BIO300 tomorrow for the 50% carry marks. Wish me luck guys ..
Dup dap dup dap.. Nak luruh jantung hatiku ini.. * Sigh*



7 September 2012

zyraroxx: follower datang bertubi-tubi

Assalamualaikum...

Klik banner untuk join.. :)


Happy Birthday Mak.. Kakak Love You...


Assalamualaikum... =)



“Selamat hari Lahir mak.. “

Alhamdulillah, mak Mimie kini sudah berusia 51 tahun. Dah tua mak kita, tahun nie dah bercucu dua dan dah bergelar MAK TOK. Mimie tahu cucu-cucu dia adalah hadiah paling berharga buat mak Mimie pada tahun nie. Semoga mak terus dirahmati dengan kesihatan dan rezeki yang melimpah dan barakah. Kami akan terus doakan mak, dan terima kasih untuk mak kerana  masih bersama kami adik-beradik.

Semoga Allah terus menyemarakkan iman dan Cinta mak terhadapNya.. .



4 September 2012

Ape Nie ?? Tak Suka La..


Assalamualaikum.. =)



















Old blogger interface will be removed? Last week, FB bertukar ke timeline, lepas nie blogger interface pulak. Kot ya pun nak buat improvement, kesianlah sikit pada aku yang sedikit bengap nie. Pasal timeline FB pun tak habis belajar lagi, blog lagi la ambil masa yang lama kot. Huh ! Tak syuke...Tak syuke..

p/s : harap-harap dia tak ingat nak tukar yang Mimie punya.. hehe

1 September 2012

Sahabat sejati bukan memberi pada saat sahabatnya meminta..


Assalamualaikum.. =)




kata-kata Saiyina Ali r.a :

temanmu yang sebenarnya ialah orang yang ada bersamamu dan orang yang menyusahkan dirinya supaya dia bermanfaat kepadamu.