31 August 2012

Kasih, Sayang, Rindu & Cinta Untuk Mereka ...


Assalamualaikum.. =)

Masih tak terlambatkan untuk Mimie untuk mengucapkan Selamat Hari Raya buat para Bloggers. Maaf Zahir dan Batin ! Tahun nie tak de entry raya sebab RAYA 2012 dah terima anugerah RAYA PALING TAK BEST. Gambar raya pun tak de, ada hati nak post pasal raya.
Gambar raya ke-5.. Gambar sempena pergi kenduri bukan pergi beraya. 

Tajuk entry seperti jiwang + jambu gitu tapi tak bermakna hati ini dalam kejiwangan. Chewah ! Semua pun tahu kan perasaan jiwang cenggitu tu subjektif, so perasaan bukan hanya untuk insan bergelar pakwe atau makwe je. Heee.. Nie tak, ucapan I Love U lebih kat pakwe atau makwe je, kononnya kalau kat mak bapak malu. Mimie pun malu jugak nak straight to the point cenggitu, kan tak pasal-pasal mak abah Mimie ingat Mimie hilang tabiat tapi kalau guna telefon masa calling dari jauh, post status kt FB & tweet kat twitter pun dah kira ok la tu. 


I love the fact that my parents are the reason I am where I am today. My parents are my backbone. I look up to my parents with respect and admiration because they give me guidance, yet encourage me to travel life’s paths independently. I am confident in their guidance. My parents mean the world to me and they also mean me well.

Thumbnail image for Affirmation – I Listen To Advice From My Parents
Let's spread our love to our family.. Insyaallah, We will have the long live LOVE !

This video can guides us... Masyaallah, the best kot..
Post ini dipublish pada 31 Ogos 2012. So, Mimie nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke-55 buat Malaysia yang tersayang. Entry pasal merdeka pun tak akan dicreate atas sebab-sebab tertentu.

The Worst Traffic =(

Assalamualaikum... =)

Hai guys.. Apa macam? Sihat ka? Emm.. Rasanya dah lama Mimie tak muncul dengan entri terbaru, blog pun di update dengan segmen-segmen jer, saja nak menampakkan blog berupdate. That's why trafik blog Mimie jatuh menjunam, rasanya minggu nie yang paling teruk kot. Blog pun suram je rasa, ada hari visitors tak sampai 50 pun, rasa macam nak delete je blog nie. Sekarang baru tau blog lebih perlukan readers berbanding follower, followers beribu riban pun belum tentu tunjuk yang blog tu berkualiti tapi blog ohsem tu semestinya ramai follower.. Penim-penim !


Nak kata tak de idea, dekat draf banyak je entry tak terpublish. Paling tak pun, tajuk ada je terkontang-kanting kat situ, at least it shows the idea. Entah la, maybe ada yang terkurang atau mungkin tak sesuai untuk dipublish dan mungkin ada yang terkurang dalam blog nie. As a conclusion, we're only human and sometimes we never satisfied with ourselves.  

A single smile is a cure for anything. It penetrates the human heart causing it to beat faster. A single smile means warmth, satisfaction, happiness, and most of all it means life. People smiling know and understand they have something worth living for.
-Andriana Kelisakieva


Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3


miss Z berceloteh
Tekan banner untuk join.. :)

Followers: 1069

Asal: Kelantan


29 August 2012

PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE



Klik banner untuk join.. 

Syarat-syarat mudah dan Hadiah lumayan menanti .. Jom join ! =)

Due date : 31hb Ogos 2012--12 tengahmalam.

15 August 2012

Wordless Wednesday.. # Balik Kampung


Source: Google

# Tak sabar nak balik kampung. Kepada yang memandu, hati-hati di jalan raya. Biar lambat asal selamat.. :)

12 August 2012

This Is Friends..





Friendship is one of the most beautiful thing on Earth, most of us need friends to share our thought, share our happiness and sadness in life...However, not all of us know what is a real friend? how can you consider a person as your best friend? how you can express your friendship?
 
Pictures: Google & Tumblr

11 August 2012

A Song For A Dad.. U'Re My Hero.. I Love You, Abah..


Special dedicated to you, Abah...
Abah,
 I'm sorry because i'm always make u worried. I'm sorry because i'm shy to pamper with u. I'm sorry because scared to ask money from u. I'm sorry because I've no stories to share with u. I'm sorry because i will silence when with u. I'm sorry because i can't watch news with u.. BUT I'M ALWAYS LOVE U !!
With lots of love,
*KAKAK...

10 August 2012

Iklan Raya 2012 | Berapa Orang Yang Nangis Tengok Iklan Nie?



Alhamdulillah.. I still have a perfect family and still need them.. 
Bersyukurlah seandainya nasib kita tidak seperti Fizie dan Ahmad, guna lah kesempatan yang ada nie sebagai satu titik masa yang tak ternilai harganya..
Iklan ini bukan hanya sekadar iklan... Fahami di sebalik semangat mereka..

5 August 2012