17 July 2012

# Summary Minggu 7


Pejam celik pastu kelip-kelip mata, sedar tak sedar dah 7 minggu I ada dekat bumi Chendering. Cepatnya masa berlalu, tinggal dua bulan je lagi untuk habis sem 5 dan satu sem je lagi nak habiskan diploma.

Selepas sebulan lebih, Mimie rasa minggu nie paling busy dan sedikit sebanyak menganggu emosi dan mental seorang Mimie. Kadang-kadang bila kita dah teramat letih dan stress, air mata minitik tanpa kita sedari dan ia terjadi pada Mimie semalam. Memang malu tapi buat tak tahu malu. Mencik-mencik !!

Let's me summarize...

AHAD
G survey tempat sebab nak dapatkan maklumat untuk projek ENT. Mula-mula pergi, Pejabat Perikanan sebab group Mimie buat projek makanan sejuk beku berasaskan ikan. Borak-borak kat sana dapatla maklumat sikit, then Puan tu suruh g kat LKIM pulak sebab ada yang kitaorang nak tahu boleh dapat dekat LKIM. Lepas cakap-cakap dengan pak cik dekat LKIM tu, dia suruh pulak kitaorang pergi MARDI pulak. Alhamdullilah, dekat MARDI maklumat yang hampir lengkap kitaorang dapat. Lega sikit walaupun penat giler.

ISNIN
Hari isnin satu kelas je ada, memang happy giler la sebab selalu hari isnin kelas pack giler dengan 4 kelas dengan 8jam satu hari. Tapi tak boleh nak menggiler sangat la, kitaorang stay kat kampus siapkan slide presentation projek ENT. Tapi tak sempat nak siapkan jugak sebab tak faham sangat nak buat, Huh ! Kami Budak Sains yang sedikit bengap nak faham subjek ekonomi. Last-last, kena sambung buat dekat rumah sewa.

SELASA
Hari nie pun satu kelas je, suka tak ? Of coz la suka giler kan? Tapi boleh ke nak suka giler? Tak boleh la ! Sebab malam nie kita ada test untuk subjek PHY310 (Modern Physics) untuk 3 chapter. Study tak habis lagi weyyy dahla petang nie ada presentation, Nasib baik group... Tekang ! Tekang ! 

RABU
Rabu pun satu kelas je tapi tak boleh ak suka sambil lompat tinggi-tinggi sebab pukul 11.00 pagi kita ada test BIO300.. Dua chapter weyy, tajuk pun tak baca lagi. Tekang ! Tekang lagi !

KHAMIS
Insyaallah.. hari khamis dah tak de ape-ape lepas test CHM301 ditunda.. Weeee, syuke-syuke !!! No no, cannot happy la derr, minggu depan kita kena submit assignment BIO310. Sob-sob, nangis sambil lap hingus dengan hujung baju.

JUMAAT
Jeng-jeng kita ada MODUL untuk pelajar sem 5 atau lebih dikenali sebagai finishing school sebab sem 6 dah tak de Modul. Jadual mungkin start 8 atau 8.30 pagi sampai 5 atau 5.30 petang, Mimie tak sure sangat.

SABTU
Insyaallah, kita dah mula puasa. Bulan Ramadhan al Mubarrak dah sampai. I wish I'm at home that day but I can't. Tahun ketiga dan terakhir Mimie berpuasa di tempat orang sebelum menjejak kaki ke alam Degree. Please pray for me :)

That's all from me.. With love and tiredness.



Klik Nuffnang untuk tabung kahwin boleh? Please..Please..

5 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

HAH .. BLAJOR RERAJIN KEWH .. XMO LALAI2 .. KANG MENYESAL XSUDAH .. CHAYORK3 .. GUD LUCK

cik yuyu said...

biasela tu yunk.. sem last.. memang akan tekanan sangat2.. gud luck okeyh..

Mimie said...

@dEdEQ dE wIshEs
Yup..betul tu.. tq ya..

Mimie said...

@cik yuyu
Thanks sis.. :)

Nurmujahidah Ismail said...

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/07/teratak-hati-1st-giveawayjom-berpakaian.html

tagged :D