23 June 2012

Bila Aku Cinta...


# Entry yang datang dari lubuk hati aku..


# Source : Google

Bila aku mencintai kamu, cinta itu tetap milik kamu walau aku tiada lagi di hati kamu.
Rasa sayang dan rindu tetap untuk kamu selagi tiada cinta lain yang mampu mencuit walau satu darjah sudut hati aku.


:'(
I think part of me will always waiting for you even I hate myself for still waiting you !

#np : Aku, Kau & Dia by Shila Amzah...

Note big foot.. Blog I.. Suke hati I la nak update ape.. :)

21 June 2012

BEN ASHAARI DAN SAYA


BEN ASHAARI

Mimie suka baca blog yang santai dan entry yang tak terlalu berat dan complicated. 
Design blog pula kemas, tak serabut dengan widget dan sejuk mata bila baca entry. 
Yang paling penting, blog yang cepat loading.

17 June 2012

Bila 3 Band Hebat Bersatu.. Check It Out !


Bunkface-Hujan-Nidji Berkongsi Pentas Gig Triple Play

Klik Sini Untuk Lebih Detail 


Kesinambungan kejayaan program realiti terunggul Versus yang menonjolkan kreativiti tanpa batasan diteruskan dengan sebuah lagi konsert muzik rock yang diberi nama Gig Triple Play. Suntikan muzik dari tiga kumpulan yang menjadi kegilaan anak muda masa kini iaitu Bunkface, Hujan dan Nidji bakal menggegarkan pentas dan kaca televisyen anda pada hari Sabtu, 30 Jun, 8.30 malam secara langsung di stesen televisyen nombor 2 negara, TV9 (Saluran 119).

Menurut Cik Sherina Nordin, Pengurus Besar TV9, ”Kejayaan dan penerimaan positif Versus telah membuktikan bahawa Malaysia sudah bersedia untuk evolusi muzik yang lebih besar. Dengan itu, kami tampilkan Gig Triple Play sebagai platform untuk meletakkan ketiga-tiga kumpulan besar ini di tahap yang sama. Uniknya konsert ini adalah ia akan menyatukan 3 buah kumpulan berbeza genre muzik rock yang berasal dari 2 negara (Malaysia dan Indonesia) di mana mereka akan menunjukkan kreativiti masing-masing di atas 1 pentas. Bunkface dengan muzik Pop Punk & Punk Rock, Hujan dengan muzik rock alternatif dan Nidji pula cenderung pada pop alternatif. Variasi muzik rock yang diketengahkan oleh ketiga-tiga bakat ini akan memberikan kelainan di dalam pengisian konsert ini. Lebih hebat lagi apabila mereka turut akan ’shuffle’ atau mempersembahkan lagu dari kedua-dua kumpulan lain.”

”Penganjuran konsert ini juga adalah untuk meraikan ulang tahun keenam TV9, di samping memberi penghargaan kepada penonton setia kami yang sentiasa menyokong kami. Buat pertama kalinya TV9 akan memberi peluang kepada penonton-penonton setia kami yang juga merupakan peminat tegar ketiga-tiga kumpulan ini, untuk menentukan playlist atau senarai lagu konsert ini,” tambah Sherina lagi.

KL Live akan menjadi saksi kepada aura ketiga-tiga kumpulan yang akan mempersembahkan kehebatan masing-masing di hadapan 1000 orang penonton. Tiket-tiket eksklusif konsert ini hanya boleh didapati melalui peraduan-peraduan yang akan dianjurkan di laman web rasmi dan platform sosial media iaitu Twitter dan Facebook TV9.

Selain itu ia juga boleh dimenangi melalui peraduan yang akan dianjurkan oleh media cetak, komuniti peminat Bunkface, Hujan dan Nidji serta melalui radio rasmi Hot FM.

Hot FM sebagai geng radio Gig Triple Play akan mempromosikan konsert ini melalui corong radio serta memberi peluang kepada pendengar setia mereka untuk memenangi tiket-tiket eksklusif melalui peraduan dan Hot FM Zoomers.

TV9 membawa kumpulan popular dari Indonesia, Nidji yang dianggotai oleh Giring (vokal), Rama dan Ariel (gitar), Adri (dram), Andro (bass) dan Run-D (keyboard) untuk berkongsi pentas dengan dua kumpulan hebat tanahair, Bunkface dan Hujan, demi meraikan muzik dan kreativiti tanpa batasan. Nidji yang telah menempa nama bukan sahaja di Indonesia dan Malaysia, malahan di Jepun, Hong Kong dan Amerika Syarikat amat berbesar hati untuk berkongsi kreativiti dan seterusnya menghiburkan komuniti Nidjiholic di Malaysia.

Bunkface yang diterajui oleh tiga anak muda berkaliber iaitu Sam, Youk dan Pa’an banyak menghasilkan lagu-lagu bergenre pop punk dan punk rock. Kumpulan ini dibentuk pada tahun 2005 dan telah memenangi beberapa anugerah seperti ’Anugerah Bintang Popular 2009’ (ABP 2009) dalam kategori ’Penyanyi Duo/Kumpulan Popular,’ ’Anugerah Shout! 2009’ bagi kategori ’Break Out Award’, ’Rockstar Award’ dan ’The Ultimate Shout Award’ serta ’Anugerah Shout! 2010’ bagi kategori ’Rockstar Award’ dan ’Music Video Award’.

Kumpulan indie Hujan yang baru-baru ini menjuarai Versus, dianggotai oleh Noh, Dimas, Izzat, AG dan Am, mula dikenali ramai sejak ditubuhkan pada 2006. Alunan muzik mereka diberi penghargaan apabila meraih Anugerah Industri Muzik 2009 (AIM 2009) menerusi ’Album Terbaik ”Hujan”’ dan ’Lagu Rock Terbaik ”Bila Aku Sudah Tiada.’ ” Malahan Hujan turut mempunyai peminat setia yang menggelarkan diri mereka Raingers.

Untuk maklumat lanjut sila layari laman web rasmi Gig Triple Play www.tv9.com.my/gigtripleplay dan di laman twitter @tv9malaysia melalui #gigtripleplay.


*** Aku suka giler Bunkface***

Segmen | Follower Pilihan Neira



Klik banner untuk join.. :)

Due Date : 22 JUN 2012

16 June 2012

Doakan Semoga Dia Jodoh Aku


Doakan semoga Nichkhun jadi hubby Mimie ek.. Ayat mintak penampar. Hehe Gurau je lah, gambar propa je tu.. 


Ya ALLAH, jika telah ENGKAU catatkan dia milikku dan tercipta buatku, maka satukanlah hatinya dengan hatiku dan titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu abadi. Dan ya ALLAH, ya TUHAN-ku yang Maha Mengasihi, seiringkanlah kami melayari hidup ini, perkukuhkan yang sejahtera dan abadi.

Tetapi ya ALLAH, seandainya telah ENGKAU takdirkan dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatanku, dan peliharalah aku dari kekecewaan olehnya. Serta ya ALLAH ya TUHAN-ku yang Maha Mengerti, berikan aku kekuatan, melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agar aku bahagia, walaupun tanpa bersama dengannya.


Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup, ke jalan yang ENGKAU redhai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh juga solehah.


Thumbs up to : Pakar Cinta

U.O.X 2012 : It's Time To Crash !!!


Bands battling out, DJs spinning out and dancers dancing off! Come fired up as they face-off to capture huge cash prizes on music’s most definitive stage!



Get more information HERE 


Go to XPAX.COM.MY/UOX2012 to vote your favourite band. 



One of my favourite band. Help me to vote for them. Click Here



Date: 23 June 2012 
Time: 5PM – 11PM 
Venue: Ground Floor, Orange Entrance, Sunway Pyramid

IT'S TIME TO CRASH !!

Segmen Cioccolato World : Tambah Follower Blog & Twitter


Klik Banner untuk Join.. :)



Link blog : http://mi2-bluebird.blogspot.com/
Link twitter : http://twitter.com/#!/MimieLuvvy


Tarikh tutup: 25 JUN 2012

1 June 2012

Christina Perri Live In Kuala Lumpur..


 Click To Get Hot Stuff From Christina Perri 



Music new singer song writing sensation CHRISTINA PERRI who took the music industry by storm with her single “Jars Of Hearts” and now with the anthemic theme from the Twilight saga movie Breaking Dawn.  "A Thousand Years" will be performing Live in Kuala Lumpur on Thursday, 7th June at KL LIVE at 8.30 pm.
Christina Perri has come a long way as in July 2010, the struggling singer-songwriter and musician had a life-changing moment when she was asked to perform a song she had written, a defiant break-up anthem called “Jar of Hearts,” on the Fox show So You Think You Can Dance. The raw, emotional quality of her performance connected with viewers and catapulted the 24-year-old Philadelphia native into the public eye. “Jar of Hearts” went on to sell a million downloads and land Perri, who was then supporting herself as a cafĂ© manager in Beverly Hills, a deal with Atlantic Records.

For more information.. CLICK HERE 
...............................................................................................................................................................
WANT OTHER INFO?.. CLICK THE BELOW ENTRY