20 May 2012

Tutorial : Blockquote Macam Saya.. Bershadow Bila Disentuh




1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Klik Ctrl+F serentak. Then, cari kod


.post blockquote {


3. Copy kod kat bawah nie, pastu paste bawah kod kat no 2 tu.



background:url( URL BACKGROUND);
border-top: 2px solid #000000;
border-left: 2px solid #000000;
border-right: 2px solid #000000;
border-bottom: 2px solid #000000;
border-radius: 5px;
margin:1em 20px;
padding: 5px;
}


4. Lepas tu, cari kod kat bawah nie. Kalau tak jumpa kat bawah kod no 2, copy dan paste kat bawah kod no 2 tu. Faham tak? Tak faham tanya tau.



.post blockquote:hover {


5. Copy kod kat bawah nie dan paste bawah kod no 4 tadi. 



border:1px dashed #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
    }


6. Preview. Kalau dah puas hati dan tak de error , Korang boleh la save.

P/s : Ctrl + C to copy..

1 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

wah smart tuto ni.. terbaik :))