19 May 2012

Gomo Kelate Gomo.. Gud Luck TRW




Sumber: Google

Dengan perasaan yang masih diselubungi kejelesan pada dua orang adik I yang sudah sampai le KL pukul 7 pagi tadi untuk menyaksikan dan bersorak untuk final Piala FA 2012, I ingin mengucapkan Selamat Berjuang kepada Warga TRW. Kali nie bia mene, bo lah dok lok kokghe peghe pialo tuh, wat kelik khoto bhaghu pulok.

GOMO KELATE GOMO !!!

PENTING: Sebelum membaca artikel di bawah, pastikan diri dan perasaan anda ditukar sepenuhnya dalam mode GKG.

Sebagai penonton biasa yang dah agak lama menyokong pasukan Kelantan, ambo rasa wajar untuk diberikan sedikit nasihat dan teguran kepada beberapa pemain kita pada malam ini. Kita bermula dengan:

APEX.... Bahagian jaga gol ambo seroh ko demo Pex. Ambo cayo sungguh2!

DAUDSU.... Maing tu jangae robust sangat Od, takuk keno kad jah. Kalu beraso nok sumak gol, sumak gol alik sano. Walaupun kedua-dua pintu gol bercat putih sama warna, pastikan demo tidok tukar pitu gol...

OBINNA & SUBRA.... Serupo sekalo lah. Keep up a good teamwork. Dua ni kito panggil kereta kebal TRW. Both of them are the best center defender ever we have! Tapi gak Obinna laa hok ambo rusing sikit. Kalu dey dio naik katah gak, 4 ari baru sapa kelik tepak! Ya Allah...jangae wak gitu weh Obinna. Hungga derah sikik! Kenaling sokmo ambo, takut gu lawe fast counter....

ROYPY@ZAMRI... Py, kalu naik katah tu, harap turun cepak2 sikit nok cover position Obinna etek... takuk bocor gak, payoh nok tapung. Zamri pulok, jangae duk gaduh sangat nok hata bola. Tengok dulu side mirror...ado ore ko dok...

KAPTEN PIYA, SHAKIR, INDRA@FARHAN... Ambo tok leh nok teik lasung doh 3,4 tonggak tengoh ni... Memang superb! Short/long passing and thru ball yang tepat dan dinamik! Pakar 'free kick'... jangae pulok bui 'flying kick'. Harap2 passing male kare serebo menjadi! Cuma Piya, ambo nok tengok balik demo score gol 'on the run'.... serupo demo buat masa lawae Neg. Semiley final ari tuh...

CHANTURU.... Tolong kurangkan kelajuan had laju anda. Patuhi had laju kebangsaan 110/km sejam. Ambo takuk derah dio pulok hungga pada bola....

MAT YO.... Yes! For sure seorang striker yang digeruni mano2 defender lawan. Agak sukar untuk 'merantai' Mat Yo dengan berkesan. Memang dio culah, ligat dan bijak berlari ke ruang kosong. Cuma satu jah ambo nok pesan, hati2lah maing ngolek kuk birai line tepi tu. Bukae gapo, ambo takuk line hok betul jadi belok. Pening nyo olek ko Mat Yo...

GHADDAR.... Serupo sekalo lah, buih mulut2 doh ambo duk ngepek. Maing biar simple. Buat touching/tapping mudoh2 jah. Jangae cari jalan payoh! Kalu kito ado modal 3 butir doh, barulah buleh pikir nok sumak gol style buoh pelik2 hok tok masuk akal. Nok sumak pakai lutut pun buleh jugok masa tu... Ok?



KREDIT: The Red Warrior Network

Jangkaan korang macam mana? Kalau sudi berkongsi, silakan. Mimie open je.
Apepun tahniah kepada kedua pasukan yang telah berjaya ke final.. :)

3 comments:

ciksukaberangan said...

Wa'alaikumussalam. Tak faham sangat. Hehe. Gomo kelate!

Mimie said...

@ciksukaberangan ala... tak faham ke?

::CIK LYNN:: said...

sronok sbb klntan cti hari ni...hehe