30 April 2012

Mutiara Kata.. The Pearl Of Our Life..






Setiap manusia adalah arkitek kehidupannya sendiri.
Dia membinanya seperti mana yang dikehendaki namun selepas itu 
kadang kala dia mendapati bahawa dia tidak menyukai apa yang
telah dibina dan mencari seseorang atau sesuatu
untuk dipersalahkan daripada mencuba untuk mengubah dirinya sendiri.





Wanita itu sendiri adalah rahsia.
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
Akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmunya dan kepandaiannya,
dan
Hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.




Sumber: Dara.com

15 April 2012

Tutorial : Navigation Tab



Budak jakun buat tuto untuk julung-julung kalinya. Haha ! Tadi Kak Aini mintak tolong ajar. So, Mimie harap ini dapat bantu.


<br/><center>
<a href="LINK">About Me</a> | <a href="LINK">Tutorial</a> | <a href="LINK">Credit</a><a href="LINK">Twitter</a> | <a href="LINK">Freebis </a> | <a href="LINK">Youtube</a>
</center>
Copy code nie dan paste kat HTML/JAVASCRIPT

Merah : Link Korang
Pink : Title

Kalau nak tambah: copy <a href="LINK">Title</a> dan paste dekat code atas

P/s : Ctrl+C to copy

Happy Birthday Sayang !



Pejam celik.. pejam celik dah setahun umur blog Mimie nih. Kita kongsi suka duka bersama, dengar orang mengata kita bersama bajet ko ada telinga I Love You ! . So, from deep of my heart, wishing u happy birthday dear Nota Hati Mimie . 

Dalam setahun berblogging nie, banyak benda yang Mimie belajar. Bermula dari belajar mengedit blog sampai la belajar menjadi orang yang sabar. Honestly, menjadi seorang blogger mengajar kita lebih menjadi seorang yang sabar sebab kita biasa menghadapi dugaan seperti kritikan dan cacian.



Hadiah istimewa untuk kamu. Cuma ini yang kakak mampu. Haha !



Nie pulak lagu teristimewa untuk kamu. Enjoy la ek. Sedap lagu nih ! Haha !

Sumber gambar & video: Kakak Google & Atuk Youtube..

9 April 2012

Tiada Lagi Tangisanmu



Entry sedikit panjang. Kalo tak suka tekan pangkah laju-laju yer.. Chill..


Tajuk entry yang sedikit sadis plus mood tengah berjiwang di petang hari yang dingin selepas kehujanan menimpa tanah. Tak kira la jiwang je ape ke, nak update jugak entry hari nie, tak mau la biar blog bersawang dan post entry pasal segmen jer. Mesti korang bosan kan masuk sini? Lagipun memang dah suram sangat blog Mimie sekarang, Mimie sendiri tak de mood dan idea nak update. 

Jiwa Mimie yang dah sedikit meroyan selepas merasakan kehadiran lemak yakni tetamu yang tak diundang dalam tubuh comel ini membuatkan ia bertambah comel padahal baru 11 hari cuti sem bermula. Dua bulan nak habiskan cuti nie memang kalah la Doraemon dengan kecomelan body Mimie nie. Haha ! 

Dalam tak de buat ape cuti nie akibat nak kerja tapi tak dapat. Huhu ! Giler susah nak cari kerja padahal berlambak je kerja tapi tauke semua tak mau perkerja part time. Kurang asam betul ! Sikit pun tak nak tolong naikkan ekonomi Mimie nih. Last-last ekonomi lemak je naik, memang tak bleh blah la..

Oke, dah jauh menyimpang dah. Actually, Mimie nak cerita something yang sedih. Sedih ker? Entahla.. Kalau rasa sedih, sedih la ia.. Copp! copp! jangan lempang Mimie dulu. Hihi ! Meh nak story.. Dulu dia ada rasa bosan sangat, asyik menangis jer. Bosan kot, rasa nak sepak-sepak jer. Sekarang bila dia dah tak de, siyes rasa macam rindu pulak nak dengar dia menangis kelaparan apa semua tu. Rindu-rindu nak dukung dia, rindu nak tido sebelah dia. Tu la manusia, menghargai bila dah tiada. Betul kan?


Inilah dia..  Si kucing yang tidak mendapat kasih sayang dari ibunya..


Dia tidur bila beralas.. Agahs lor..


With her babysitters.. 


Cara tido yang paling disukai. Siyesly demand..

..Walaupun hanya seekor binatang, ia tetap makhluk Allah...

8 April 2012

1 April 2012

SEGMEN : BLOGLIST April - Mei by Sharfynarz




Nak join? Klik banner yer..

Tarikh tutup segmen ialah : 1 April 2012 pada jam 11.59 malam