5 February 2012

Kerana kamu aku sunyi...


Single... Itu la status yang menandakan hidup aku tanpa teman yang istimewa untuk berkongsi suka-duka. Ditinggalkan tanpa sebab, seperti aku tiada perasaan dah hati untuk dijaga, ibarat aku tiada air mata untuk dititiskan. Aku sedih, aku sunyi tapi aku tak pernah menyesal untuk hidup sendirian sebab single itu tiada tempoh tamatnya, hanya berbeza awal atau lambat. Tipula jika aku tiada keinginan untuk berteman tapi aku berpegang pada kata Allah swt bahawa manusia sudah ditentukan jodohnya.




For someone.......

Aku percaya pada cinta dan mengharap pada cinta itu tapi aku tidak mahu menjadi mangsa cinta. 
Pada dia,... tak semestinya aku akan miliki cinta kamu, tapi cukupla aku sedar yang ada dalam hati aku adalah kamu.... wink3 =,=

p/s: entry jiwang sket hari ini.... sorry, hehe !

THE MOST LONELY PERSON IS THE PERSON WHO ALWAYS TRIES TO KEEP EVERYONE AROUND HAPPY !

6 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

yuhuu... kecewa boleh. tapi jangan hancurkan masa depan awak. keep going untuk jodoh awak yang bakal mendatang. you know what, he keep struggling for u rite now :)

dyabunga said...

sokong kata rapunzel.. kecewa untuk hari ini esok lusa mungkin kita akan bahagia..:D

Mimie said...

@Rapunzel Cikilolo thanks 4 the advice.. really appreciate it :)

Mimie said...

@dyabunga thanks 4 the advice.. i hope so :)

L said...

heheh, jiwang kot. tapi xper lumrah la tuh manusia inginkan pasangan.. huuu

Anonymous said...

Aku pnah dtnggalkn....oleh org aku syg..5 thun kwn..last2..dia khwin dgn org lain...sakit sgt..nk mraung pun malu..aku laki..cita kt kwn2 pun cmtu gak la..aku jd pdiam..sbb cmpur dgn masalah kluarga lg..2 msalah dlm satu masa..cmpur lg aku xde kerja ttp..krja buruh wat rmah kt kmpg..ni pun punca knapa dia pg..aku dh apply byk tmpat lpas hbs blajar..tp xdpt..puas aku pk cmner nk cr duit...tdo mlm 3.4 pg baru lena...pnah aku kuar rmh pukul 4pg tnpa sbb..pg mna aku sndri xtau..cma moto yg bwk aku..terbalik...aku rndu kt dia...trngat lg dia kucup tgn aku..mntk maaf sbb jd cmni..aku mgalah...sbb dari segi prospek hidup xleh lwn bakal suami dia..aku rsa mcm smpah....baru ni ank sdara dia mcm bg hint kt aku ltak gmbar brngan hntran..wrna pink..aku terus trigt lgu s.jibeng..tjuk dia inai di jari...terdetik kt ht aku bhagianya org..klau la aku kt tmpat laki tu...tp apa aku bleh buat..pndam rsa dlm2...remuk ht aku...tp biar ja la....aku trima..cma skrg bila ada majlis khwin sape aku brat ht nk pg n aku xleh tgk kad khwin...mybe ada kot girl yg buat aku berubah nnt...cma aku xjmpa lg...setia pn xguna klau hrta xde....ntah..hidup kn..