26 January 2012

Sekali Lagi.. Damn !

Sekali lagi? Apa yang sekali lagi? Sekali lagi muka Mimie yang tak berapa nak comel nie tak de dalam gambar majlis pertunangan my siblings. Dulu, masa my Angah bertunang, muka nie sorang je takde dan hari nie, my Ateh bertunang n again muka nie pasti takde dalam gambar. Korang boleh bayang tak apa yang Mimie rasa? 

Before, Conversation between me and my granny masa Mimie balik cuti raya cina.. 
G: Kak, nok g bilo pulok? (Nak balik kolej bila)
M: Aghi selaso mok (Hari selasa mak)
G: Pah tok dea la denga aghi kamis ( Tak sempat tunggu hari khamis ke)
M: Tok dea la mok. Aghi rabu prekso. ( Tak sempat la mak. Hari rabu ada test)
G: Prekso puloh doh ( Ada test pulak)
M: Doh nok wat ghano (Nak buat macam mana) sedih giler masa jawab nie

Oke, straight to the point. Hari nie (khamis) my sis bertunang, family buat tahlil arwah atuk & solat hajat my kak ngah yang dah nak bersalin. So, semua ahli keluarga, sedara pasti akan berkumpul dengan meriahnya tapi Mimie tak de kat umah sekarang. Dan yang paling menyedihkan Mimie tak boleh jumpa dengan my Achik yang dah lama tak jumpa. Damn! I miss her !


Kalau cinta itu hadiah,
Mengapa kau mengambil semula setelah memberi?

4 comments:

Young Girl Dream's said...

wah, kakak bertunang.. selamat ya.. :)

Mimie said...

@Young Girl Dream's thanks ya :)

Firdaus® said...

kalau rindu call dia..hehehe..salam perkenalan..

btw do follow my blog ye =)

Mimie said...

@Firdaus® xsanggup nak call.. mesti kena usik pny.. btw salam perkenalan jgk. follow in progress.. hehe