29 January 2012

Segmen : Jom Berkenalan dengan Sahabat Blogger


Setelah agak lama tak join mana-mana segmen.. Mimie nak join SEGMEN NIE dari cik Shiema...

Kalo nak join TEKAN SINI ... :)

Nama: Mimie Mohd nama glamor 
Umur: 19 tahun 2 bulan lebih.. aka 20, hehehe
Part 4 Dip Sains, Uitm Kuala Terengganu..
Suka Sengih.. hehe

Tarikh Tamat : Jumaat, 3 February 2011 at 12.00 noon (:

I'm Addicted To Lewat Semesta



Lewat Semesta by Randy Pangalila.

Lirik Lagu
Satu kata bertulis cinta
Telah merasuki
Tak berwujud tak tersentuh hanya ku rasa

Reff:
Dan jika wujud nya menjelma
Pada sebentuk hati
Bukankah itu amanah dari yang kuasa
Menjaganya.. menjaganya..

Wahai insan yang di sana
Mungkin saja ini kau dengar
Melewati semesta ini
Aku sampaikan

Begitu ingin berbagi batin
Mendengarkan hasrat di jiwa
Oh Tuhan pertemukan aku
Sebelum hatinya beku.




Lirik yang membawa satu maksud untuk Mimie kenang selamanya ! 


28 January 2012

Rindu Yang Sedikit Terubat #27 Januari 2012

Yippii.. Mimie nak story something yang buat Mimie gembira dan sedikit sebanyak telah mengubat rindu di hati. :) Nak tau apa yang mengundah lara hati Mimie? KE SINI YE ! Mimie tak nak taip banyak, so korang tengok gambar je la ek.. Hehe Mood menaip kurang hari nie..

Actually, kami celebrate birthday warga veteran dalam geng kami. Diorang dah 20 tahun, dah tua dari kami yang baru genap 19 tahun. Haha ! satu tanggapan budak-budak. That day, Mimie happy sangat dan rasa macam budak-budak pun ada. Main baling kek, coleslaw pun jadi bahan balingan. Sakit perut buat gelak, sakit kaki buat lari. Tak nak taip dah, tengok gambar pulak erk..



Let's pictures become story-teller..

Everybody smile and happy.. The beginning !


Din, Ewan,Mirul, Atin, Naa, Eda = They are my friends..


Tadaa.. Birthdays boy and girls. They share same month not the date. Haha ! Only Eda and Wan share same date.


Boys over flowers. Biasala zaman sekarang, ratio girls lebih tinggi dari boys.. So sweet kan !


Mereka teman terbaik saya.. :)


Kami belajar bersama. Makan bersama. Ketawa bersama. Sayang mereka ketat-ketat.. <3
+++ p/s: Lihat beg Mimie. Hadiah dari Blogger Ika


Mimie bersama kembar yang mak bapak nya lain-lain. Oppss! abaikan pose terkepit Mimie.


Pose bersama mat rempit kelas kami dan motornya.. Yeehuu, sebelum keberangkatan pulang.

p/s: Gambar banyak lagi, nak upload banyak-banyak takot semak pulak.. :)

Friendship is like stars, Even though we always see them togetherAlways mean to each other…But, Sometimes they argue! 
Friendship is like flower, Soft but strong! Friendship is like sun, Bright and beautiful! 

26 January 2012

Sekali Lagi.. Damn !

Sekali lagi? Apa yang sekali lagi? Sekali lagi muka Mimie yang tak berapa nak comel nie tak de dalam gambar majlis pertunangan my siblings. Dulu, masa my Angah bertunang, muka nie sorang je takde dan hari nie, my Ateh bertunang n again muka nie pasti takde dalam gambar. Korang boleh bayang tak apa yang Mimie rasa? 

Before, Conversation between me and my granny masa Mimie balik cuti raya cina.. 
G: Kak, nok g bilo pulok? (Nak balik kolej bila)
M: Aghi selaso mok (Hari selasa mak)
G: Pah tok dea la denga aghi kamis ( Tak sempat tunggu hari khamis ke)
M: Tok dea la mok. Aghi rabu prekso. ( Tak sempat la mak. Hari rabu ada test)
G: Prekso puloh doh ( Ada test pulak)
M: Doh nok wat ghano (Nak buat macam mana) sedih giler masa jawab nie

Oke, straight to the point. Hari nie (khamis) my sis bertunang, family buat tahlil arwah atuk & solat hajat my kak ngah yang dah nak bersalin. So, semua ahli keluarga, sedara pasti akan berkumpul dengan meriahnya tapi Mimie tak de kat umah sekarang. Dan yang paling menyedihkan Mimie tak boleh jumpa dengan my Achik yang dah lama tak jumpa. Damn! I miss her !


Kalau cinta itu hadiah,
Mengapa kau mengambil semula setelah memberi?

25 January 2012

Segmen Aku & Novel

Sebelum tu.. Tengok Sini Dulu ! Nampak je tajuk segmen, sawan tetiba weyh. Novel tuh, haha Sorry la kalo uolls menyampah. I nie memang hantu novel. Hihi !

Klik Sini 

Scroll Down
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaa ! 


Sebenarnya banyak lagi. Atas nie diantara je, Nak list takut nanti penuh pulak :)

24 January 2012

Segmen #2 | Hobi Saya: Blogwalking+Follow

 
#STICKY POST# Older post untuk entry yg lain
Tiba-tiba dapat idea nak buat segmen lagi, kebetulan mata tak mengantok plus kebosanan melanda. Mimie nak Bw tapi tak tau nak ke blog mana. So, first reason untuk segmen nie ialah nak mintak link korang? Aci tak? Other reason pulak mesti la nak tambah kawan, follower apa semua tu kan?

Let's start :


  • Buat entry tentang Segmen | Hobi Saya: Blogwalking+Follow
  • Tepek banner tu *tekan link, then copy :)
  • Follow blog saya
  • Tag kawan ikut kesukaan anda *inform mereka ya
  • Post entry anda kat sini. Link penuh untuk segmen nie ya dear

  • Expired date: 23/1/2012 at 11.59 pm
  • Mimie akan terjah dan follow blog korang
  • Blog yang menarik hati akan dimasukkan dalam bloglist Mimie

UPDATED# LIST JOIN SEGMEN 

AWESOME GIVEAWAY by Farez Shah


Morning uolls.. Cik Mimie ditag oleh Cik Adik Manis. So, I nak join la. Hehe Ngada. 

KLIK SINI

Sponsor: (Follow & Like)


Insan Bertuah:

22 January 2012

Just The Way You Are !

Mode# Nak study. Tapi ada yang menganggu fikiran Mimie
Before Mimie pernah janji dengan diri-sendiri tak nak post lebih-lebih aka melampau kat sini sebab tak mau ada spekulasi, sindiran atau cacian segalabagai tuh. Tapi di fikir-fikir balik apa guna ada blog kan? Blogger kan ada hak untuk menulis. Takkan nak post pasal segmen, contest atau GA je kan? Tak ke bosan orang yang visit blog Mimie nih.

Oke, yang atas tu selingan je. Sebenarnya, Mimie stress+sakit hati=nak menangis dengan seseorang yang Mimie hormat suatu ketika dulu. Tapi sekarang, Mimie tak tau hormat tu ke mana and once Mimie rasa yang Mimie nie kurang ajar/biadap dan sebagainya terhadap dia. Rasa bersalah tu ada tapi hanya kami yang tau sebabnya dan akibatnya walaupun masih samar. Mimie keraskan hati, cakap la apa orang nak cakap.

Untuk dia, buatlah sesuka hati anda. Just the way you are! Saya dah tak kisah setitik zarah pun. Apa nak jadi, jadi la. We have our own life. Saya cuma nak bagitau yang saya tertekan dengan anda dan air mata ini pernah menitis kerana anda dan Segala jasa anda takkan saya lupa walau sebesar zarah oke n big thanks for u.

Nie la muka Mimie sekarang ! Dah macam orang pening lalat yang dok marayau tepi jalan. Haha!

Fuhhh! Selesai sudah jalan-jalan kat blog yang join segmen kedua Mimie untuk malam nie. Alhamdullilah penyertaan yang amat memuaskan hati, Hehe macam-macam post, siap ada yang buat surat rasmi lagi. Senyum sendiri I baca. Btw thanks all.

List Yang Join Segmen | Hobi Saya: Blogwalking+Follow

Ok. Mimie dah buat list yang join segmen kedua Mimie nih. Hope dapat memudahkan korang Bw ape semua tu k. Btw, thanks a lot sebab korang sudi join. I'm really appreciate it.

Please check yours, kalo takde inform Mimie erk..

  1. http://eventsbybloggers.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  2. http://asmaablog.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  3. http://norumara.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  4. http://mizakimbum92.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  5. http://apitsukaapple.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  6. http://cikmeinasayangs.blogspot.com/2012/01/segmenhobi-saya-blogwalking-follow.html
  7. http://ciksiputsedut.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow-by.html
  8. http://stylo-nina.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  9. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  10. http://izzatihadra.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  11. http://sayaiylia.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-sayablogwalkingfollow.html
  12. http://justasimplediary.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  13. http://yayabunga.blogspot.com/2012/01/hari-ini-dya-nak-join-segmen-dri-cik.html
  14. http://pinklurvanderz.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  15. http://cahayacita2.blogspot.com/2012/01/segmen-2-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  16. http://about-vanillacoklatstory.blogspot.com/2012/01/segmen-2-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  17. http://sejutarasamakusu.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  18. http://aisyalieza.blogspot.com/2012/01/segmen-2-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  19. http://afinisuhaimipunyerbelog.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  20. http://masrinasidek.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  21. http://nysahanysa97.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  22. http://f2babe.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  23. http://sharinalalala.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  24. http://frh-shmsri.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  25. http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  26. http://zeyramunchys.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  27. http://budaklollip0pcute.blogspot.com/2012/01/segmen2-i-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  28. http://ash-tsukidate.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  29. http://qaseh-anisa.blogspot.com/2012/01/segmen-i-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  30. http://sigadispelik.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  31. http://www.mialiana.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  32. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/01/segmenhobi-sayablogwalkingfollow.html
  33. http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-sayablogwalkingfollow.html
  34. http://qasehirdia.blogspot.com/2012/01/segmen-2-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  35. http://namaakuhanna.blogspot.com/2012/01/segmen-i-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  36. http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  37. http://anisssyahirah.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  38. http://lightguidanceoflife.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  39. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  40. http://nazrieda-anakku.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  41. http://aisyahfauzoli93.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  42. http://semuanyapendek.blogspot.com/2012/01/segmen-i-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  43. http://nielaisma97.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  44. http://noraireen-abdrahim.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  45. http://princessdiaryme.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  46. http://missmashimaaru.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  47. http://loveranasyaurah.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  48. http://gadishsukapink.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  49. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  50. http://akusijebat.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  51. http://melodicinta-junejune.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  52. http://fykashafie.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  53. http://arisalatifah.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  54. http://atienabila.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  55. http://nurfatimahkhairudin.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  56. http://liyanadazlan.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalking-follow_22.html
  57. http://mewnmew.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  58. http://cikladybird90.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  59. http://edaeri.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  60. http://thelieyanadiary.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  61. http://iamthegravityinyouruniverse.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  62. http://pari2cumel.blogspot.com/2012/01/hobi-saya-blogwalking-follow.html
  63. http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalking-follow.html
  64. http://ribut-mengundang.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  65. http://aidaedil.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  66. http://akugadistembam.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  67. http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html
  68. http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/01/segmen-hobi-saya-blogwalkingfollow.html

16 January 2012

Mega Giveaway By Cik Bunny


Nak Join? Klik Sini 

Sponsors:
  1. Cik Bunny: Blog / FanPage 
  2. Amir Nawawi: Blog / FanPage
  3. Amely Afandi: Blog
  4. Mira Miraei: Blog
  5. Shawl Gallery: FanPage / Blog
  6. Atienabila: Blog
  7. Ika: Blog / FanPage
  8. Herba Tihara: Blog
  9. KKO: Blog / FanPage

1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda


Blog Ayda 

Nie pulak SIGN PICTURE:

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012


3 in 1.. Kome mampu?


Eh.. apa yang tiga, apa yang satu. Meh nok ghoyak Meh nak cerita, sekarang aku tengah buat tiga kerja dalam satu masa iaitu study fizik, buat assignment csc dan online. So, nak tanya sape yang mampu buat macam aku? Haha.. ada tak? Kalo ada, buat betul-betul yea, jangan jadi macam aku. Study tak masuk benda pun, assisnment separuh pun tak sampai tapi suku dah lebih dan aku dah berjaya post tiga entry malam nie, satu contest, satu GA dan entry nie. Haha! Adik-adik yang berada dibangku sekolah tu jauhi dari sikap nie yea, kakak nie dah tak boleh nak ubah dah.

Humm.. sebelum nak publish post nie, aku nak cerita gak nie. Tadi kan akukami bedah tikus untuk lab bio, Opps! aku tak buat pun, hehe sekadar menjadi pemerhati yang setia. Haha! Kesian cik tikus nak upload gambar pun takde tapi kan aku boleh makan nasi la lepas tu sebab keloyaan aku pun tahap ringan-ringan je. Hebat tak? Kome mampu?

Cukup la untuk malam nie, nak sambung buat assignment pulak. K bai! Nites followers, readers and stalker. Have a nice dream. Assalamualaikum.



Tadi aku ambik hadiah GA dari Blogger Ika Hadiah dia fuhh! meletops. Cantik sangat plus elegance gitu.. Siyes aku suka sangat. Thanks Ika sebab bagi Mimie rasa experience nie




13 January 2012

Segmen : Mr. E'raz Fadli [Tingkatkan Follower dan Traffik ]

Dah lama tak join segmen apa semua. Nie nak join la, nak ajak korang sekali boleh? Kacang je, semudah ABC. Heee.


Nak join TEKAN SINI......

Insan bertuah untuk ditag adalah: Jeng3!
Nysa
Ayu
Ardhan
Ika


List Yang Join Segmen Follow Seikhlas hati

Aduhss.. Penuh sawang kat blog Mimie nie, macam rumah tak de tuan. Dah lama tak update, jenguk pun tidak. Kesian dia, tak pe lepas nie kita dating lagi ek. Heee

Ok. Lepas berberapa minggu post nie terperuk kat file draft je, Mimie nak publish je la post yang bertitle "List Yang Join Segmen Follow Seikhlas hati" nie. Oh ya, Mimie ada buat sedikit pembaharuan kat segmen nie, nak tau? TEKAN SINI. Kalo baik tekan SINI SEKALI.

Alhamdullilah. Mimie dah terjah dan follow semua yang join segmen. so, giliran korang la pulak untuk terjah dan berkawan ek. Mimie harap semua ikhlas la yer, xmau la 'I follow u' but 'u tak follow i pun'. Maaf jika ada kekurangan dalam segmen nie, saya pun budak baru belajar :).
  1. http://aisyahfauzoli93.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  2. http://nuramirul.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  3. http://thenxquealexzhae.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  4. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  5. http://fathinatyra.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  6. http://shdorm.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  7. http://norumara.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  8. http://tintahitam-jasmin.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  9. http://tintahatiku.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  10. http://miloshake.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  11. http://coretanharapan.blogspot.com/2012/01/klik-gambar-tag-all-my-followers.html
  12. http://syazfida.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  13. http://hunnycoolz.blogspot.com/2012/01/follow-seikhlas-hati.html
  14. http://kiki96xoxo.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  15. http://ninieazriena91.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  16. http://ulatbeluncaspink.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati-by-mimie.html
  17. http://www.dyladiaries.co.cc/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  18. http://dunia-kami-realiti.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  19. http://tendayu94.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  20. http://melodicinta-junejune.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  21. http://orchidsnickers-1108.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  22. http://cadbury-lurve.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  23. http://duacintaduahatikamibersatu.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  24. http://stylo-nina.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  25. http://charameltheater.blogspot.com/2012/01/follow-seikhlas-hati.html
  26. http://fatihahsalleh.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  27. http://zulhaimiokje.blogspot.com/2012/01/segmenfollowseikhlashatibymimie-michiko.html
  28. http://penajejari.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  29. http://quenieyline.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seiklas-hati.html
  30. http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  31. http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  32. http://juliajamaludin.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  33. http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/01/segmen-follow-seikhlas-hati.html
  34. Next?


Oh. Sungguh tak disangka seramai ini yang join, Melebihi target peribadi tuan blog. Fuhh! bertambah semangat untuk buat segmen lagi. Heeee, Tata!

9 January 2012

Bye2 Blog and Bloggers :'(

First, nak nangis boleh? Apa? tak boleh ke? tak pe lah.. Menyampah dengan budak cengeng nih? Haha.. Ada aku kesah, blog aku suka hati mak bapak aku la kan. Nampak tak tajuk kat atas? Sedihnya nak tinggal korang dan blog kesayangan aku nih. Ala, bukan nak delete blog burok nie pun, aku nak pegi bertapa je kejap, tak lama pun. Nak menuntut ilmu sebab nak hadap test, kuiz, assignment segala bagai tuh. Tak lama, seminggu je kot. Huhu 

Entry pendek je malam nie. K bai!

SEGMEN akan diteruskan seperti yang dijanjikan. Sape-sape yang berminat boleh terus hantar entry sehingga 31/1.. Kepada follower yang tak sempat mimie follow lagi, Mimie janji akan follow lepas nie.
Thanks sebab support MIMIE

7 January 2012

Kalau lah tak begini dari dulu



Sebelum nie aku hanya post tentang segmen, contest, and giveaway dan boleh dikatakan lama tiada entry tentang aku. Mesti korang boring kan bila masuk blog aku nih. Bukan tak ada benda yang nak di share tapi berlambak dalam file draft aku, siyesly it's hard for me to press button publish. Kalau dulu hanya aku yang tahu kewujudan blog aku tapi sekarang tak lagi, seen dah ada yang tahu. Aku dah tak boleh nak mengelak lagi, once aku dah pernah tukar URL even aku sayang gila dengan URL tu tapi tak kan nak tukar selalu kan?

Tapi it's doesn't mean aku buat blog untuk mengumpat sana sini, nak kutuk orang or whatsoever like that. I'm just want to share something here and sometime maybe it can't be seen to some people. Korang mesti faham maksud aku kan. Tujuan aku buat entry nie bukan pasal tu sebenarnya.



Kat atas tu status aku kat fb kejap tadi tapi aku dah delete. It's hard for me to be others coz i'm not a kind of person who can share anything with others. Aku lebih rela nangis sorang-sorang, tak bercakap hinggakan tak sentuh kerja yang sepatutnya. Tapi aku harap dengan aku menulis di sini, aku boleh lega.

Yup! now, I want scream to call your name and said that I miss you! I miss him.. Very much! Kalau lah aku tak kenal dia dari dulu, benda nie tak akan jadi macam begini.Aku yang jadi mangsa! It begin yesterday when see the combination of their names. He with his girlfie, at first aku tak kisah pun tapi aku manusia biasa and i'm not a good pretender. I'm pretend doesn't know him before and i'm pretend to hate him before but the reality is i love him.

6 January 2012

Segmen | Jom Cari Blogger Setempat

Tadi buat segmen, sekarang nak join segmen. Boleh je kan? Lagipun tengok tajuk pun dah macam best segmen nie. Kalau ada yang sudi jom join segmen saya TEKAN SINI. Promote sikit, tak pe kan TUAN BLOG? hehe
Untuk join segmen nie, Sila TONYOH SINI

Ok, sekarang nak menjawab soalan pulak:


Nama: Nor Syamimi Bt Mohammad
Umur: 19 Tahun 2 Bulan.. Ikut tahun dah 20..hehe
URL: mi2-bluebird.blogspot.com
Lokasi: Chendering, Kuala Terengganu & Tumpat, Kelantan
Due Date: 8/1/2012 Jam 12 Tengahari
Dah follow En. Hasrulhassan. Happy blogging all :)








Segmen | Follow Seikhlas Hati #CLOSED#


Morning.. lenguk atas jap sambil pusing-pusing kepala. heee Nampak tajuk entry tuh? Pastu tunduk bawah, nampak tak banner burok tu? Sorry la bab nie mimie tak expert pun, buat cincai-cincai je. Tak nak taip panjang-panjang dah. Ok, Nie first time buat segmen, hope ada la yang sudi join.


Syarat-syaratnya
  • Buat entry bertajuk Segmen | Follow Seikhlas Hati
  • Tepek banner buroktak berapa comel atas tuh. Tekan link, pastu copy :)
  • Follow blog mimie sini *tiada paksaan, mengikut kesudian kalian
  • Tag kawan kalian *tak tag pun tak pe
  • Hantar URL entry korang dekat sini. Yang full untuk entry nie.

  • Expired date: 31/1/2012 at 11.59pm.
  • Mimie akan buat list yang join supaya senang untuk terjah dan follow.
  • Mimie akan terjah dan follow korang.


That's all. Senang je kan, kalo sudi join la. Mungkin segmen nie tak seberapa, sekadar mengisi masa yang terluang dan menambah kenalan. Tata!
Biarlah ada sedetik keihklasan dalam setiap perkara yang kita lakukan

#UPDATED#
Segmen ini terpaksa ditutup awal dari jangkaan tarikh tutup atas sebab yang tertentu..
NEW EXPIRED DATE: 15/1/2012 at 2.00 pm 

4 January 2012

Contest Blog Paling Comel

Nampak tak banner kelip-kelip tuh? Cantikkan.. weee, Nak join boleh?
Hadiah dia awesome. fuhh!


Untuk maklumat lanjut TONYOH SINI

Nak tag:
Aleen
Diana Hazwani

Wordless Wednesday # I Miss Them


My big family.. 3 tiada dalam gambar.


Rasa macam nak buat segmen. Kalo buat, ada yang nak join tak?  Any responses?

Cheritera Hati First Giveaway


Jom giveaway untuk tahun baru..


Jom join.. KLIK SINI

Nak tag:
Nurika
Eyra