13 December 2011

i'm so tired


finally, selepas beberapa hari tak update, boleh jugak update blog burok nie.. banyak benda aku nak cerita tapi masa la yang tak menyempatkan aku nak menaip kat sini.. siyesly dua tiga hari nie aku letih sangat. badan pun dah rasa tak sedap sangat, macam2 rasa ada! banyak benda yang berlaku sekililing aku. cerita sedih, happy, geram.. semua ada!

firstly, aku mintak sangat sapa-sapa yang baca post nie sedekahlah al-fatihah dan doa kan lah kesejahteraan ibu kawan aku yang meninggal dunia semalam around zohor. sadly, dia merupakan anak tunggal yang kematian ayahnya pada tahun lepas dan semalam again dia jadi anak yatim tapi anak yatim piatu. boleh bayang tak selepas nie hidup dia tanpa ayah dan ibu? malah tanpa adik beradik yang lain.. how can she survive but siyesly she very strong.. kalau aku kat tempat dia maybe semangat aku pun entah ke mana.. dengan tabahnya dia berada depan pusara ibunya selepas tabahnya dia masa jaga ibu dekat hospital.. tak sanggup rasa nak tengok tapi kami perlu bagi semangat pada dia, tu je yang termmpu dari kami sebab we're not in her shoes...sebelum nie cerita macam nie aku hanya tengok dalam drama tv tapi hari ini dan semalam aku tengok sendiri dengan mata kepala aku... 

the other things, aku tengah fikir macam mana nak solve masalah yang aku sendiri buat... 
kawan-kawan, jangan jadi macam aku, buat masalah dan penipuan sebab nak lari dari masalah 
penipuan aku cuma tentang perasaan ok.. bukan kejahatan, lallalaalla 
dan sekarang jalan penyelesaian takda dan aku yang tertekan dan letih..

tak kan ku ucap kata cinta untukmu demi sebuah persahabatan

No comments: