31 December 2011

Al Kisah Tuan Belog






 ABOUT ME. [1992-2011]

Ok. aku nak mula dari nama aku. Nama yang tertulis dalam surat beranak dan IC ialah Nor Syamimi Bt Mohammad yang membawa maksud Cahaya Keharuman. Nak tau wangi ke tak, meh dok dekat aku. Haha
Nama glamor Mimie/Kakak digunakan sejak azali lagi dan sesetengah nama glamor pernah digunakan orang yang pernah bertandang di hati kecil ku ini.. Thanks for the memories. Haha! 

Dilahirkan pada 8/11/1992 di sebuah hospital di daerah Tumpat Hospital Daerah Tumpat. Hari nie still 19 but esok akan ditambah satu walaupun baru sebulan lebih genap 19. Menjalani alam persekolahan di sekolah yang hanya dekat dengan rumah both primary and secondary. SK Chabang Empat dan SMK Chabang Empat. Sekarang di Sekolah Universiti Teknologi Mara kampus Kuala Terengganu, still dekat. yeehaaa
I'm single and available but not interested to fall in love now due to many reasons. Aku percaya cinta tapi tak nak jadi mangsa cinta.

Dilahirkan dalam satu keluarga yang besar dan maybe boleh dikatakan susah. Aku anak ke-5 dari 8 orang adik beradik. Abah aku hanya kerja kampung dan hanya mampu untuk keperluan kami sekeluarga je, tak mampu nak mewah-mewah macam orang lain. Cukup la sekadar kami tak payah berlapar dan mampu ke sekolah. Walaupun abah aku tak berpendidikan tinggi tapi dia sangat pentingkan pelajaran. Itulah pembakar semangat aku Dan sekarang, alhamdullilah kami adik beradik mampu banggakan ibu ayah aku dengan kejayaan masing-masing dan Sekarang aku faham dan sedar {kemiskinan bukan penghalang kejayaan}.



Aku tak tau aku boleh jadi matang atau tak bermula esok hari tapi aku dah tak nak jadi macam budak-budak bermula esok hari

Segmen Terjah by Fyraa

Wanna join this segment? CLICK HERE

Taging:
Aida

Segmen:Jom Upkan Follower Bersama Deyawanny


Nak join? TEKAN SINI

Saya tak tahu apa kelebihan BLOG NIE. Sape-sape yang pernah singgah blog nie pasti tau apa yang best tentang blog burok saya nie. Saya bercerita dan menulis bila ada keinginan dan benda yang nak ditulis dan mungkin saya dapat berkongsi sesuatu.
#Maaf jika ini tak menjawab soalan#

Referrer: Miss Banu

SEGMEN BLOGWALKING AND FOLLOW BY TINTAN.

Join segmen bagi hari terakhir untuk tahun 2011.. Jom meriahkan segmen nie.
TONYOH SINI

29 December 2011

Review 250 : Nobody Perfect


ehem..ehem.. nak bangga sikit boleh? nak jalan sambil tengok atas.. puihh! korang menyampah tak? mestila kan.. k la.. aku nak story nih.. followers aku sekarang dah lebih 250, walaupun tak sampai tahap beriban-iban lagi macam blogger otai siyes tahap kebanggaan aku lebih otai lagi... hahaha kalau menyampah sila baca sambil tutup mata k kawan-kawan. So, aku nak review Blog Cantek nie sebab tolong capaikan target followers aku untuk tahun nie.. Thanks a lot dear!

Scroll Down
.
.
.
.
.
Tadaaaa... Follower aku yang ke 250. Seorang gadis cantik yang bernama tyra. sape-sape yang nak ngorat. sila batalkan hasrat anda sebab tyra already taken. Gurau je! hehe Follow la blog tyra nie ya kawan-kawan.


26 December 2011

salahke jadi seorang blogger?



salah ke aku menulis blog sampai ada yang sindir-sindir?..kalo tak suka tak payah follow, tak payah baca, dan tak payah susahkan diri jadi stalker yang terhebat. HENG!


Kita kadang-kadang tak mampu nak puaskan hati kita sendiri apatah lagi nak puaskan hati orang lain. Siyesly aku cakap kita tahu orang bercakap-cakap belakang kita sebab kita tahu hakikat kehidupan memang begitu. Sikit pun aku tak pernah salahkan mereka sebab aku tahu memang aku tak sempurna. Kecewa memang kecewa tapi benda memang begitu. Life must go on! That's the reality of life. 

sekarang aku guna header baru.. free from DIDI BEE

25 December 2011

Segmen | Jom Terjah and Follow

join segmen lagi.. hahaha cuti2 nie tak ada kerja nak buat kan.. join segmen kan lagi bagus..
kali nie aku join segmen dari CIK EIQA



nak join KLIK SINI

KAKAK CUN ada tanya pasal azam 2012..
so.. azam aku adalah

1. nak belajar sungguh-sungguh #nak naikkan pointer lagi#
2. nak jadi anak yang solehah pada abah dan mak #azam setiap tahun#
3.  tak nak pergi mydin mall selalu.. hahaha #pergi bila perlu jer#

22 December 2011

Segmen CP | Jom Jadi Kawan!


Join Segmen CP Pulak.. weeee Harap-harap dapat tambah kawan sesuai dengan tajuk entry kan
Jom Join :)
TEKAN SINI


Cantik kan Banner.. heeee


saya dah tak guna shoutmix! sekarang saya guna cbox! ape pun shoutmix terbaik :)



Segmen : SAYA SUKA BLOG KAMU

hye peeps, stalkers.. i'm join segment again.. seriously, i'm addict to segment.. lalalala
#brokenenglish..sori :)#

SAPE-SAPE NAK JOIN?
TONYOH SINI dan SINI



ok.. sekarang nak cerita pulak pasal blog yang amboaku suka..



aku suka blog yang cantik, lawa, berinformasi, cerita yang menarik tak kisahla pasal apa pun.. Dan yang paling penting blog tu ada tutorial atau freebis yang menarik dan berguna but I'M NOT A COPYCAT OK..


SO...
Blog yang menepati cita rasa aku adalah:
#scroll down#

1. Mommuy Secret
2. Lyssa Cun
3. Daya The Sixth


18 December 2011

quiz + test

quiz? test? arrggghhh! siyes sekarang aku jeles dengan budak sekolah yang tengah enjoy cuti.. huk9 triple jeles dgn budak-budak yang ambik spm ngan stpm... ok! straight to the point.. memandangkan cuti midsem semakin hampir, so sibuk lah para cikgulecturer sedang menyusun dan handle untuk test dan kuiz.. aku adalah salah sorang student yang bakal menghadapinya dalam masa dua hari berturut iaitu dua atau tiga kuiz dan 1 test.. oh! so tension! satu habuk pun xmasuk dalam kepala lagi.. banyak benda kena khatam.. nok triok sero nak nangis ase.. boleh tak? :'(

ok la kawan-kawan.. gtg.. maybe aku xon9 sampai hari rabu...wish me luck eh! thanks :)

pada sapa-sapa yang follow aku tapi aku xfollow korang lagi.. korang boleh la tinggalkan komen kat sini atau kat kotak cakap aku.. lepas tu aku akan follow balik semua.. sorry eh..


16 December 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011


First time join segmen blog famous amos nie.... ngeee
Jom Join! Tekan sini!



Saya ambik kos SAINS di Universiti Teknologi Mara. Saya ambik kos nie sebab minat sangat dengan sains dan sains adalah universal. Lagipun, ramai yang cakap budak sains mudah dapat keja... yeeehuu! entah betul entah tak.. hehe


MENYESAL?
saya pernah menyesal sebab keliru semasa buat pilihan iaitu saya menolak tawaran matrikulasi..
tapi sekarang saya tak menyesal berada dalam bidang nie walaupun ramai yang cakap belajar sains susah sebab sains la yang membuat saya tahu nilai islam yang sebenar.

KEPADA YANG BAKAL MASUK U
korang buatla pilihan yang terbaik. Pilih la sesuatu yang kamu minat dan yang mampu kamu bawa. tetapkan niat yang sebenar sebab kejayaan kita adalah kebanggaan parents kita.. chill!

15 December 2011

Jom Naikkan Trafik Blog!

sekarang saya kena demam kepialu join segmen... JOM NAIKKAN TRAFIK BLOG!
Tekan Ke Blog Mak Dara

Blog Mimie warna pink sebab pink sweet sangat walaupun mimie kurang minat pink. Blog burok Mimie nie pasal suka duka hidup mimie je.. Mimie akan menulis kat sini bila ada benda yang nak ditulis dan dikongsi :)

2nd Giveaway by Miss Kara


ibu2-bapak2-adik2-abang2-kakak2...
mimie nak join GA.. :)
first time tau. korang jangan gelak pulak!


syarat-syaratnya adalah.........
TERJAH SINI




13 December 2011

i'm so tired


finally, selepas beberapa hari tak update, boleh jugak update blog burok nie.. banyak benda aku nak cerita tapi masa la yang tak menyempatkan aku nak menaip kat sini.. siyesly dua tiga hari nie aku letih sangat. badan pun dah rasa tak sedap sangat, macam2 rasa ada! banyak benda yang berlaku sekililing aku. cerita sedih, happy, geram.. semua ada!

firstly, aku mintak sangat sapa-sapa yang baca post nie sedekahlah al-fatihah dan doa kan lah kesejahteraan ibu kawan aku yang meninggal dunia semalam around zohor. sadly, dia merupakan anak tunggal yang kematian ayahnya pada tahun lepas dan semalam again dia jadi anak yatim tapi anak yatim piatu. boleh bayang tak selepas nie hidup dia tanpa ayah dan ibu? malah tanpa adik beradik yang lain.. how can she survive but siyesly she very strong.. kalau aku kat tempat dia maybe semangat aku pun entah ke mana.. dengan tabahnya dia berada depan pusara ibunya selepas tabahnya dia masa jaga ibu dekat hospital.. tak sanggup rasa nak tengok tapi kami perlu bagi semangat pada dia, tu je yang termmpu dari kami sebab we're not in her shoes...sebelum nie cerita macam nie aku hanya tengok dalam drama tv tapi hari ini dan semalam aku tengok sendiri dengan mata kepala aku... 

the other things, aku tengah fikir macam mana nak solve masalah yang aku sendiri buat... 
kawan-kawan, jangan jadi macam aku, buat masalah dan penipuan sebab nak lari dari masalah 
penipuan aku cuma tentang perasaan ok.. bukan kejahatan, lallalaalla 
dan sekarang jalan penyelesaian takda dan aku yang tertekan dan letih..

tak kan ku ucap kata cinta untukmu demi sebuah persahabatan

9 December 2011

tiada pengakhiran


aku berharap hari ini tak berakhir
aku berharap perhubungan kita tak berakhir
aku berharap persahabatan kita tak berakhir
aku berharap kegembiraan dan keceriaan kita tak berakhir
aku berharap gelak ketawa kita bersama tak berakhir
aku berharap gandingan kita semasa susah senang tak berakhir
tetapi.....
hidup, hayat atau nyawa kita akan berakhir
aku berharap suka duka dalam hidup yang sementara ini tidak melalaikan kita untuk kehidupan yang abadi

cari la harta dunia seperti mahu hidup seribu tahun dan beribadat la seperti ingin mati esok hari

7 December 2011

SEGMEN JOM TAMBAH FOLLOWER



Satu lagi segmen aku join. Aku jumpa segmen masa lilah-lilah jalan-jalan sambil makan aiskrim+buat assignment. So, sebagai blogger yang masih berhingus dan tak tau apa, bagus jugak aku join boleh kenal dengan blogger lain dan yang paling penting dapat tambahkan pengikut aka follower, nanti boleh jadi macam blogger yang dh pro n top. ngeee 

NAK JOIN?
Lulu Pages

#Wordless Wednesday :(



assignment zone!
am i need to stress?
yup! absolutely!

5 December 2011

jom sertai bloglist ahsfantasy24 2012


click here dear!

jom pakat join. boleh berkenalan dan mengeratkan silaturahim antara kita :)


Segmen | Genk Cari Blogger


first time join segmen.. huhu excited!
nk join? 

klik sini
banner segmen

nak tau syarat-syarat klik sini
blog genk



apabila berlaku kekeliruan identiti/jantina


Bismillahirrahmanirahim

first, aku nk minta maaf jika entry aku nie sensitif, melampau or whatsoever.. :) benda nie sebenarnya common dalam dunia sekarang. aku maksudkan di sini ialah golongan yang keliru dengan jantina mereka pondan,bapok dan sebagainya. masalah nie bagi aku memang dah xada jalan penyelesaian melainkan timbul kesedaran atau mereka mendapat hidayah dari Allah s.w.t untuk kembali ke pangkal jalan. 

aku tengok benda nie sangat teruk kat universiti dan biasanya di ipta/ipts menjadi punca mungkin mereka jumpa geng yang sekepala sebab di ipta sesiapa pun xterikat ketat dengan peraturan, tapi xbermaksud mereka yang lembut itu pondan (aku tekankan di sini yer). :) entahla.. aku pun xfaham kenapa sebab kebanyakan mereka tersangat lah hensem bagi aku..hehe  sayang sekali, kalau tak boleh jadi pakwe aku... aku memang xnafikan yang mereka sangat lawa apabila jd perempuan sampaikan girls yang asli pn xboleh lawan.. oppss! aku pulak yang keliru

walau apa pun bertaubatlah kawan. ingat balik sejarah pembalasan Allah swt kepada umat yang terdahulu sebab kita dah berada di akhir azman dan tanda-tanda kiamat sudahpun ada. guna lah kesempatan yang ada nie, keseronokan di atas dunia tidak berkekalan.

nak sangat pergi tempat camnie :)


foot note: sorry again jika ada yang terasa atau sakit hati/mengudang kemarahan kalian. inform me if this entry must be deleted

4 December 2011

ribuan terima kasih


i'm waiting and surprise to know who is my 100 follower.. btw from deep of my heart i would like to say thanks a lot for who be my followers.. #bahasainggeristungganglanggang#

sesungguhnya saya sangat menghargai kalian dan semoga kalian berada dalam limpahan rahmat dari yang esa dan berjaya dalam dunia blog dan kehidupan masing-masing.. 

3 December 2011

damn... i miss them!

hari nie genaplah 2 minggu aku terperangkap dalam kampus uitm kecik nih..boring yang teramat dan kerja sekolah homework dah mula datang berkawan dengan aku walaupun hanya sikit. sob..sob... aku tak nak tertekan awal-awal.. nak balik kampung rasa macam semput je sebab kelas hari khamis habis lambat dan yang pastinya aku kena tunggu mid sem... arrrgghh! i miss my family! i miss them! i miss my home sweet home! i miss all about my home! 

dah la duit aku RM200 melayang gitu jer bayar bil berukband aku nie... melayang ke? banyak wooo bagi aku.. hahaha sapa suruh tangguh bayar.. padan la dengan muka aku! selepas 3 bulan tak bayar aku dapat call dari maxis center suruh buat pembayaran.. walaupun terkejut beruk tapi aku takut lorr.. takut sampai bil kat rumah nanti apa aku nak jawab dengan mak bapak aku.. so, dengan berat hati aku membawa langkah ke mesin atm untuk mengeluarkan duit dan berfikir sepanjang perjalanan adakah aku terpaksa ikat perut selepas ini atau aku terpaksa mengkuarantin diri di dalam bilik yang sempit ini untuk mengelakkan daripada berlaku pembaziran wang..(abaikan ayat skema itu baca ikut stail sendiri yer)  huhuhu.. nak nangis :'(

mak..abah..ateh..abang..alang..adik 
kakak rindu korang!